Vuoden Psykiatrikouluttaja -palkinto

Säännöt on hyväksytty Psykiatriyhdistyksen hallituksen kokouksessa 28.4.2011

Vuoden Psykiatrikouluttaja -palkinto myönnetään vuosittain yhdistyksen jäsenelle. Palkinto voidaan myöntää yhdistyksen jäsenelle, joka on työssään osoittanut esimerkillistä paneutumista lääketieteen opiskelijoiden ja/tai erikoistuvien lääkärien kouluttamiseen, nuorempien kollegoiden ammatillisen identiteetin kasvun ja kehityksen tukemiseen tai maallikkojen psykiatrian alan tietämyksen edistämiseen ja tieteen popularisointiin. Palkinnon saajan ei tarvitse olla yliopistoklinikassa työskentelevä professori tai kliininen opettaja, vaan se voidaan jakaa kenelle tahansa psykiatrille, joka on merkittävällä tavalla edistänyt nuorempien kollegoiden oppimista.

Erikoistuvien lääkärien jaos tekee ehdotuksen palkinnon saajasta ja lopullisen päätöksen tekee yhdistyksen hallitus.