Lähde ehdolle Suomen Lääkäriliiton ja Suomen Erikoislääkäriyhdistyksen valtuuskuntavaaleihin

Suomen Lääkäriliiton ja Suomen Erikoislääkäriyhdistyksen (SELY) valtuuskuntavaalit järjestetään syksyllä 2018. Vaalien äänestysaika on 21.9.–26.10.2018.

Suomen Psykiatrit -vaaliliitto on jälleen mukana Suomen Erikoislääkäriyhdistys -vaalirenkaassa ja kannustamme yhdistyksen jäseniä ilmoittautumaan ehdokaslistalle kevään aikana. Viimeksi yhdistyksellä oli 16 ehdokasta, joista kolme tuli valituksi Lääkäriliiton valtuuskuntaan ja kuusi SELYn valtuuskuntaan.

Mitä valtuuskunta tekee?

Ylintä päätösvaltaa Lääkäriliitossa käyttävä 60-jäseninen valtuuskunta määrittelee liiton toiminnan suuntaviivat ja strategian, hyväksyy talousarvion ja valitsee liiton puheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet. Valtuuskunnan jäsenet valitaan kolmivuotiselle kaudelle 2019-21. Samoissa vaaleissa valitaan myös SELYn valtuuskunta kolmivuotiselle kaudelle.

Miksi on tärkeää, että psykiatrit vaikuttavat valtuuskunnissa?

On tärkeää, että psykiatrien ääni saadaan kuuluviin Lääkäriliitossa ja SELYssä, joiden päätehtävä on lääkärien ammatillinen edunvalvonta, ansiokehityksen, hyvien työolosuhteiden ja yleensä toiminnan edellytysten edistäminen. Kummatkin järjestöt ovat myös terveyspoliittisia vaikuttajia.

Kuka voi ilmoittautua ehdokkaaksi?

Vaalimenestyksen varmistamiseksi tarvitaan mahdollisimman monta eri uravaiheessa olevaa ja eri puolilla Suomea vaikuttavaa ehdokasta. Voit ilmoittautua ehdokaslistalle olit sitten vastavalmistunut erikoistunut, pitkän työuran tehnyt seniori tai eläkkeelle siirtynyt, mutta yhä aktiivisesti vastaanottoa pitävä. Myös erikoistuvat ovat tervetulleita.

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu tai kysy lisätietoja kevään aikana:

Jukka Kärkkäinen

Pääsihteeri, Suomen Psykiatriyhdistys (SELYn vaalirenkaan yhdyshenkilö vaaleissa)
p. 050 362 8532; jukka.karkkainen@netti.fi

Lisätietoa: